Fakidőlések és épületkárok

2023.03.13. 16:08

Ismét rombolt az erős szél Fejérben

Ezúttal épületek tetejét rongálta meg és fákat döntött ki az erős szél március 11-én, szombaton. Megyénkben huszonhárom helyszínre riasztották a tűzoltókat – írja honlapján a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Déri Brenda

Fotó: Turós László tűzoltó százados, székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság

Móron, Székesfehérváron és Zámolyon is szükség volt a tűzoltók beavatkozására. Mint írják Móron egy társasház tetőszerkezetét bontotta meg a szél, mely következtében kimozdultak a cserepek. A balesetveszélyes cserepeket ezt követően a móri önkormányzati tűzoltók távolították el. Ezen túl Székesfehérváron, a Palotai úton egy családi ház lemezfedését és tűzfalát olyannyira megrongálta a vihar, hogy az épület lakhatatlanná vált. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a ház két lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be. Szintén Székesfehérváron, a Szedreskerti lakónegyedben egy buszmegálló trapéz lemez borítását szakította fel a szél. A mozgó, balesetveszélyes rész eltávolítását akkumulátoros korongos vágóval végezték el a tűzoltók. Zámolyon pedig egy nyolc méter magas fenyő fordult ki gyökerestől a földből, rádőlve egy elektromos vezetékre. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a vezeték kiszakaszolása, áramtalanítása után a létraszerből visszadarabolták a fát.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!