Összefutottak a szálak

2023.02.23. 20:00

Közeleg a letartóztatás pillanata

Több betörés és egy rablás is volt az elmúlt időszakban Móron. Ennek kapcsán a település polgármestere csütörtökön délelőtt a móri rendőrkapitánnyal, Sági Jánossal egyeztetett. Mint megtudtuk, jól halad a betörési sorozat, illetve a rablás ügye, de a rendőrség folytatja a felderítést.

Palocsai Jenő

A hétvégi házakat kis túlzással nem védi a kutya sem, ezért is fontos, hogy mindenki figyeljen és ne csak a saját ingatlanokra, hanem a szomszédokéra is

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Február 22-én bejárta a hír az internet, illetve a sajtóvilágát, mely szerint elfogták a Móron működő betörőket. Az örvendetes hírt Megnyugodhatunk! címmel Törő Gábor országgyűlési képviselő posztolta ki az elsők között, de a rendőrség honlapjára is gyorsan felkerültek az új hírek. 

Az eredményekről és a közbiztonság állapotáról is tárgyalt egymással csütörtökön a móri rendőrkapitány és a város vezetője. A polgármester portálunknak így fogalmazott: – A hír valóban igaz, több elkövetőt is elfogtak, illetve őrizetbe vettek, és ezzel még nem zárul le a folyamat, mert most tárgyalják majd, hogy mi lesz az elkövetők sorsra, vagyis letartóztatásba helyezik-e az elfogottakat. Ugyanakkor Sági János kapitány arról biztosított, hogy a nyomozati cselekmények folytatódnak, a felderítés teljes körű megismerése érdekében – mondta Fenyves Péter.

Azt is megkérdeztük a város vezetőjétől, mit lehet tudni, illetve mit lehet elmondani a következő lépésekről. – Megfelelő bizonyítékot találtak, ami elegendő a bírósági letartóztatáshoz. Ezt ma tárgyalja a bíróság, de eközben a nyomozati cselekmények nem zárulnak le, hiszen voltak olyan esetek, ahol találkoztak személyesen a sértettek és az elkövetők, magyarul vannak szemtanúk, és az ebből származó további bizonyítékok lesznek majd az új témái a nyomozásnak. Újabb esetek a járásban azóta nem voltak, tehát amit mondanak, hogy Bodajkon is betörések voltak, az valótlan, olyan nincs, vagy legalábbis a rendőrségen bejelentést nem tettek sem kísérletről, sem betörésről – mondta a polgármester.

Az elfogásról szóló hírek 5-6 személyről szólnak. Kíváncsiak voltunk arra, hogy ezek több, egymástól független elkövetők, vagy együtt „dolgoztak” éjszakánként mások kárára. – Ezek a személyek kifejezetten a 11 móri esethez köthetők, és van kapcsolódás, szóval mindegyik elfogott azonos elkövetői körhöz tartozik. Viszont sem a rendőrségnek, sem a lakosságnak nem ért véget a munkája. Nagyon fontos, hogy továbbra is hasonló figyelemmel legyen a lakosság a környezetére, mint eddig. A rendőrségnek az a célja, hogy teljeskörűen felderítse az elkövetők és velük kapcsolatba hozható személyek körét – mondta kérdéseinkre Fenyves Péter.

Fenyves Péter rendszeresen egyeztet a móri rendőrkapitánnyal a sikeres felderítés és a lakosság hiteles tájékoztatása érdekében
Fotós: Palocsai Jenő / FMH

– Ez egész pontosan azt jelenti, hogy például az egyik helyszínen hárman voltak a betörés idején. Ha abból csak kettő van meg, akkor folytatódik a nyomozás, hogy meglegyen a harmadik is. Begyűjtik a bizonyítékokat, talán mennek a lehallgatások is, és nyilván bevonják a nyomozásba azokat, akik személyleírást adtak az elkövetőkről, de Sági János rendőrkapitány elmondta nekem, hogy ez a legutóbbi intézkedés csak az első lépés volt csupán – emelte ki a polgármester.

Több helyen, így a rendőrség honlapján is megfordult az a videó, melyet a móri rablás kapcsán tettek fel az internetre, ám kialakult ezzel kapcsolatban némi találgatás, ugyanis sokak szerint a képkockákon látható környezet egyes vélemények szerint nem azonosítható a móri helyszínnel. Ám ennek megítélése nem a mi feladatunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!