Tovább szépítik otthonukat, virágokat ültettek

2024.05.16. 15:59

Egy újabb vidám nap volt a Napraforgók Házában

Gyakran mindannyiunk számára példát mutatnak életigenlésből azok, akiknek egyébként minden okuk megvolna arra, hogy sötéten lássák napjaikat. És mégsem ezt teszik.

Tihanyi Tamás

Sok más mellett muskátlit is ültettek, hogy szebbé tegyék környezetüket

Fotó: feol.hu

A székesfehérvári Skanzenben, a Szúnyog utcában az elmúlt hónapokban sikerült felújítani egy ingatlant, amely – a Seregélyesi úton lévő korábbi helyszín után – korszerű, kényelmes, sokkal inkább szerethetőbb otthont ad a Napraforgók Házának. A fenntartó, az Országos Szociális Intézményfenntartó Központ korábban ellátási szerződést kötött az önkormányzattal, és ennek értelmében ingyenesen használhatják a házat, ahol nappali ellátásban fogyatékkal élő rászorultakról gondoskodnak. A szakképzett munkatársak a fejlesztő foglalkozások mellett színes programokat biztosítanak azoknak, akik náluk töltik idejüket: minap minden résztvevő örömére virágokat, fűszernövényeket, paradicsom és más palántákat ültettek, így szépítették tovább új otthonuk udvarát.

Kis közösségük színes programokkal tölti mindennapjait
Fotó: feol.hu

Ácsné Tóvizi Rita intézményvezető a FEOL-nak elmondta: jelenleg tizenhét ellátottról gondoskodnak, de a náluk rendelkezésre álló férőhely ennél több, ezért továbbra is várják azon családok és hozzátartozók jelentkezését, akik igénybe vennék szolgáltatásaikat. Hozzátette, hogy a sok áldásos munka után még egy fontos feladat vár rájuk a felújítással kapcsolatban: mivel rendkívül rozoga az épületet körülvevő kerítés állapota, ezért cseréjét tervezik. Ha valaki, vagy valamilyen munkahelyi, esetleg más közösség – akár hozzá való faanyaggal is – segítene nekik ebben, nagyon hálásan fogadnák a támogatást.

Néha elhagyják az otthont, olyankor kirándulnak, de ha maradnak, akkor sem unatkoznak soha
Fotó: feol.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában