Ügyészségi hírek

2023.02.21. 18:54

Két nő bántalmazott egy a posta előtt várakozó édesanyát Sárbogárdon

A Sárbogárdi Járási Ügyészség garázdaság, továbbá rongálás vétsége miatt vádat emelt azzal a két nővel szemben, akik 2022. május 5-én egy nőt bántalmaztak, valamint gépjárművét megrongálták.

FEJÉR VÁRMEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

Forrás: Pexels.com

A vádirat szerint a két testvér Sárbogárdon sétált, ahol meglátták a 19 hónapos gyermekét kezében tartó, a posta előtt várakozó sértettet. A vádlottak egyike ekkor felvett egy paladarabot a földről, a zsebébe tette, majd a két nő veréssel fenyegette meg a sértettet. A vádlottak hirtelen támadt garázda indulatukban a sértett elé álltak, egyikük a nő haját többször megrángatta. A sértett kikerülve őket be akart menni a postára, azonban az egyik vádlott hátulról ismét megrángatta a haját, amely miatt a nő hátratántorodott, azonban nem esett el. Amikor a sértett bement a postára, az egyik nő a parkolóban álló sértett gépkocsiját az előzőleg zsebébe rejtett paladarabbal többször megkarcolta, amellyel 65.000,- Ft kárt okozott.

A sértettnek a bántalmazás következtében sérülése nem keletkezett, de a bántalmazás módja alapján fennállt testi sérülés okozásának a lehetősége. A vádlottak cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben, tárgyalás mellőzésével, közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!