Nincs minden kész, ami úgy látszik

2023.01.21. 07:00

Még 30 ezerbe fájhat, ha felhajt a déli összekötő útra

Még nem adták át a fehérvári déli összekötő utat, mégis sokan kipróbálták már, persze szabályt szegve. A rendőrök elmondják, mit érdemes mérlegelni az út első illegális használóinak.

Horváth-Buthy Lilla

Szinte már kész az út, de itt jelentősége van a szintének is. Még legálisan nem hajthat fel a forgalom.

Forrás: Horváth-Buthy Lilla

Ahogy arról a napokban, Cser-Palkovics András polgármester hírt adott Facebook-oldalán: a látszat ellenére még nem 100 százalékos a déli összekötő. Biztos sok kérdés jutott el laikusoktól (úgynevezett városlakók) a városvezetőhöz, míg arra az elhatározásra jutott, közérthető módon elmondja, miért nem lehet még birtokba venni az utat. A rendkívül bonyolult és részletes folyamatot az alábbiak szerint lehet összefoglalni: frusztrálóan hosszú tud lenni. De ezeket a dolgokat jogszabályok rögzítik, melyek alól nem lehet, nem is szabad kibújni. 

Hogy mi történik, ha valaki mégis úgy dönt, számára elkészült az út? A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság ad választ: "ha valaki egy építés alatt álló, műszaki átadásra még nem került, forgalomba még nem helyezett útszakaszra, a behajtani tilos jelzőtábla tiltó utasítását figyelmen kívül hagyva behalad, észlelés esetén a rendőrség fix 30.000 forint pénzbírsággal és 4 büntetőponttal szankcionálja." Egyszerű tehát a képlet. 

2023 első negyedévében adják majd át a forgalomnak, addig büntetésre számíthat, aki használja. Fotóink novemberben készültek, azóta már a zajvédő falak is felkerültek.
Fotó: Horváth-Buthy Lilla

Fontos megjegyzés: "nincs minden kész, ami késznek látszik." Ahogy a városvezető írta, például lehet, hogy egy út használhatónak tűnik, azonban hiányzik néhány tábla, közvilágításhoz való alkatrész. Ilyenkor a kivitelező megvárja, hogy valóban 100 százalékos legyen az út, és csak ekkor kezdi meg az átadási folyamatot.

Az eddigi ígéret szerint: tavasszal (2023 első negyedévében) "léphetünk" először legálisan az újonnan elkészült, forgalomnak átadott útra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!