Mindketten megsérültek

2023.01.19. 11:04

Két gyalogost is elgázoltak egy napon Székesfehérváron

A kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken történt balestek körülményeit a rendőrség vizsgálja.

police.hu

Forrás: police.hu

Két, nagyjából azonos időben Székesfehérváron történt, személyi sérüléssel járó gyalogos gázolásról érkezett bejelentés a rendőrségre 2023. január 18-án 18 óra körül. Az egyik baleset a Berényi úton, a másik a Zombori úton történt. A jelenlegi adatok szerint egy autós a Berényi úton a Kadocsa út felől az Olaj utca irányába közlekedett, amikor a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem adott elsőbbséget a tőle jobbról érkező férfinak, és elütötte. A járókelő a baleset során megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Forrás: police.hu

Székesfehérváron, a Zombori útról balra nagy ívben kanyarodott a Budai útra egy autóbusszal közlekedő sofőr a forgalomirányító fényjelző készülék szabad jelzésére. Kanyarodása során az intenzív esőzés miatt későn észlelte a gyalogos-átkelőhelyen szabályosan közlekedő nőt, akit elsodort. A baleset következtében a gyalogos az aszfaltra esett és megsérült. A mentőszolgálat munkatársai az asszonyt kórházba szállították.

Forrás: police.hu

 

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • Közlekedés során mindig fokozott óvatossággal, körültekintéssel, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat és azokat a helyeket, ahol a gyalogosok jelenlétére számíthatnak!
  • Mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessenek!
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van.
  • Elsőbbsége van az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!