Dominonak az egész család hálás

2023.01.07. 20:00

Így akadályozta meg a tragédiát a hűséges martonvásári kutyus

Sosem volt kérdés, hogy az állatvilág talán leghűségesebb egyedei a kutyák, akik kifinomult szimatuk miatt jóval hamarabb is képesek érzékelni, hogy ha valami komoly baj következik. Pontosan ennek köszönhetően történt meg, hogy egy martonvásári család életét megmentette a Domino, aki idejében észlelte a házba szivárgó füstszagot és a melléképületben felcsapó lángokat.

Kecskés Zoltán

Jenei Ivett az egész családjával együtt büszke Dominora, hogy a lángok nem terjedtek át a családi házra.

Forrás: Jenei Ivett, Marton ÖTE

Miután az eset éjszaka történt, szinte az egész Klopfer-Jenei család az igazak álmát aludta. Ivettől, a kutya gazdájától és a ház lakójától megtudtuk, hogy Domino valószínűleg kiszimatolta, mi történt, a füst szagára lett figyelmes, ami okán azonnal úgy gondolta, hogy riasztania kell a családot, így torkaszakadtából üvölteni kezdett, sőt a bejárati ajtónak is többször nekiment, hogy felébressze a gazdákat. A kisebbik lány így emlékezett vissza a történtekre.

Először azt hittük, hogy valaki betörni próbál, de sajnos láttuk, hogy nem ez a helyzet...
Forrás: Jenei Ivett

– Domino gyakran bent alszik a házban, akárcsak azon az ominózus éjjel. Alapvetően nem egy ugatós típus, mindig hagyja a családot nyugodtan aludni, azonban akkor nem a megszokott módon, és meglepően mélyen elkezdett ugatni a házban. A bejárati ajtón üvegek vannak, ahonnan rálátni a most már sajnos leégett melléképületre. Gyaníthatóan nem csak érezte, de látta is mi történik, akkor kezdett a mély, szinte agresszív ugatásába, miközben folyamatosan neki-nekiugrott a bejárati ajtónak. Erre riadtunk fel. Először azt hittük, hogy valaki betörni próbál, de miután odaszaladtunk láttuk, hogy nem ez a helyzet. Akkor már a melléképület – amit főleg gépek tárolására és a nagypapa famunkáinak tárolására használunk – lángokban állt és azonnal szóltunk a tűzoltóknak. Sajnáljuk, hogy ezek a masinák a gyönyörű fafaragásokkal együtt a lángok martalékává vállt, ugyanakkor hálásak vagyunk a szerencsés végkifejletért – mondta Ivett a feol.hu-nak.

Az éjszaka hősét még a kiérkező lánglovagok is megsimogatták.
Forrás: Jenei Ivett

Annak ellenére tehát, hogy szinte az egész melléképület porig égett, a család minden egyes tagja megmenekült és épségben túlélte a katasztrófát. Köszönhetően a kutyusnak, Dominonak, aki időben jelzett így a lángok nem terjedtek át a lakóházra. A kiérkező Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület  és  Érd-1 egységei is megsimogatták az éjszaka hősét.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!