Frissen Fejérből

2023.01.10. 07:00

Gyúrón és Tordason is történt már lopás idén

Egy közszájon forgó mondás szerint: új év, régi bosszúságok. Úgy tűnik a tolvajok mozgásban vannak már 2023 elején is. Tordason szegélykövet, Gyúrón két üveg italt emeltek el.

Borsányi Bea

Forrás: Pexels

Mind a két esetről a közösségi hálón számoltak be a károsultak. „Január 6-án este 23 óra körül hívatlan látogatónk volt, egy ismeretlen férfi, vastag sapkában, kapucnis kabátban besurrant a nyári konyhánkba. Távozás közben, a házunk ablakából kaptam rajta a két üveg italnyi lopáson. Legyetek éberek, vigyázzatok az otthonaitokra, értékeitekre!” – írta a gyúrói hölgy, akinek bejegyzését a szomszédos Tordason élők közösségében is megosztották. 

Tordason utcáról vitt el szegélykövet a minap hajnali 1 óra körül a tolvaj, amit a házra szerelt biztonsági kamera is rögzített. Ezen jól látszik, hogy a sötét alak szépen, kényelmesen pakolgatja az ingatlan előtt az utcán hagyott maradék szegélykövet. A bejegyzés létrehozója szerint nem első alkalommal károsították meg őt a tolvajok, korábban már fát is loptak tőle. 

Az esetekkel kapcsolatban megkerestük a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is, akiktől azt a választ kaptuk, hogy egyik esetben sem történt bejelentés a rendőrségen. Arra a kérdésre is szerettünk volna választ kapni, mit lehet tenni, ha közterületen hagy vagy tárol valaki maradék, netán felhasználásra váró építőanyagot és azt ellopják, illetve, hogy mennyire jó ötlet megállítani egy udvarba besétáló tolvajt, ám kérdéseinkre a rendőrség kommunikációs szolgálatától nem kaptunk választ. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!