Még az eljárás alatt sem álltak le

2023.01.05. 07:00

Fejér vármegyei sértettjei is vannak az országos csalóknak

Az országban több mint 50 vásárlótól majd egymillió forintot csalt ki a fiatal páros. Az interneten különböző gyermekjátékokat és egyéb dolgokat hirdettek.

Hajdú Marianna

Illusztráció

Fotó: Pesti Tamás

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, internetes csalók vertek át gyanútlan, jóhiszemű vásárlókat az elmúlt időszakban. 

Egy fehérvári anyuka történetét osztottuk meg, miként verték át egy nem létező termékkel. A megrendelt holmi ellenértékét átutalta a megadott számlaszámra és várta a postást az áruval, de az csak nem jött. Mikor érdeklődni igyekezett a megrendelt – és kifizetett – termék után, a hirdető eltűnt.

Miután nyilvánvalóvá vált, hogy “se pénz, se posztó” a helyzet, természetesen feljelentést tett a rendőrségen. 

Az már akkor is kiderült számára, hogy nem egyedüli elszenvedője ennek a fajta internetes csalásnak. A tevékenységet folytatók az ország egész területéről gyűjtötték így a pénzt. A taktikájuk minden esetben ugyanaz volt. Megvárták, amíg az összeg megérkezik a számlára, majd köddé váltak. 

Elkapták őket

 A hajdúhadházi rendőrök akadtak a csaló páros nyomára és 2022. december 1-én le is fülelték őket. 

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 23 éves helyi nő és egy 26 éves téglási férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a páros különböző internetes felületeken kínált eladásra olyan termékeket, amelyekkel sohasem rendelkezett.” – írta oldalán a police.hu.

Elfogásuk után mindketten beismerő vallomást tettek, a hatóság “vagyonvisszaszerzés” céljából zárolta a páros számláit. Ekkor a rendőrök vizsgálni kezdték, összefüggésbe hozható-e a páros további bűncselekmények elkövetésével.

A nyomozók nem csalódtak, a fiatalok adtak bőven munkát nekik. Az akkor ismert kilenc ügyön kívül többen is vannak, akiket megkárosítottak, így a hajdúhadházi nyomozók egyesítették az ország területén folyó ügyeket és már egy eljárásban vizsgálják.

A történet itt nem ér véget…

A csaló páros úgy gondolta, a jól menő vállalkozást mégsem adnák fel ilyen könnyen. Az eljárás ideje alatt lakóhelyükről elköltöztek, hogy a hatóságok ne akadjanak a nyomukra és tovább folytatták tevékenységüket. A terv nem vált be, a rendőrök 2023. január 2-án ismét elkapták őket.

Mindkettőjüket ötvenöt rendbeli csalás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására” – írja a police.hu.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól kértünk információt arról, hogy a páros összefüggésbe hozható-e az általunk közölt cikkben szereplő csalókkal? 

A nyomozás érdekeire való tekintettel ugyan bővebb információkat nem oszthattak meg, de azt elárulták, hogy az ügyben három Fejér Vármegyében élő sértett is ismert a hatóságok előtt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!