A megölt fenyőrigók étéke 15 millió forint

2022.12.16. 14:27

Több zsáknyi védett kismadarat lőttek le, de elkapták őket

Három zsák volt tele védett, lelőtt fenyőrigókkal abban az autóban, amelyiket a NAV munkatársai kaptak el az autópályán. Romániából Rómába vitték volna jó pénzért a védett állatokat.

Házi Péter

Három zsáknyi védett madár került elő a kocsiból

Fotó: NAV

Több zsáknyi lefagyasztott fenyőrigó tetem került elő egy román, tréleres autó ellenőrzésekor, amikor egy Fejér megyei autópálya-szakaszon igazoltatták a sofőrt és utasát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal  (NAV) járőrei - adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Mint kiderült, a román "beszerzőktől" kilóra vették volna meg a több mint 600 lelőtt fenyőrigót Rómában.  

Amikor a három, védett kismadarakkal teli zsák előkerült, akkor azt állította a sofőr, hogy a csomagok tartalmát és azok feladóját sem ismeri. A romániai Galați városából indult az autó a szállítmánnyal, amelyet - elmondásuk szerint - pénteken adtak volna át. A védett fenyőrigókat egyébként sörétes puskával lőtték le, a tetemeket a hatósági állatorvos lefoglalta. A fenyőrigók eszmei értéke meghaladja a 15 millió forintot. A NAV munkatársai értesítették a rendőrséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!