Nem adta meg az elsőbbséget

2022.10.29. 11:30

Súlyos kimenetelű baleset okozásáért kell felelnie a fehérvári sofőrnek

A rendőrök befejezték az eljárást azzal a 73 éves gépjárművezetővel szemben, aki 2022 augusztusában Székesfehérvár belterületén okozott közlekedési balesetet azzal, hogy nem biztosított elsőbbséget egy motorosnak.

police.hu

Forrás: police.hu

A rendelkezésre álló adatok alapján a 73 éves székesfehérvári sofőr 2022. augusztus 16-án késő délelőtt Székesfehérváron, a Kiskút útján közlekedett Peugeot típusú gépjárművével a Szent Flórián körút irányába. Haladása során a Kiskút útja és a Szent Flórián körút kereszteződéséhez érve, mivel a forgalomirányító fényjelzőkészülék nem működött, behajtott a kereszteződésbe, figyelmen kívül hagyva az "Állj! Elsőbbségadás kötelező" közúti jelzőtábla utasítását, melynek következtében a gépjármű jobb oldalának nekiütközött egy, a Kadocsa út felől közlekedő motoros. Az ütközés következtében a motor vezetője súlyos, míg utasa könnyű sérülést szenvedett.

A Peugeot vezető férfival szemben közúti baleset okozásának vétsége miatt folytatott büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a Székesfehérvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban átadta az illetékes ügyészségnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!