A vádemelés megtörtént

2022.10.10. 14:20

Orvosi maszkban loptak üzletekből az elkövetők barkácsgépeket

A Sárbogárdi Járási Ügyészség folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ismeretlen társával két áruházból lopott orvosi maszkban barkácsgépeket.

Főügyészség

Forrás: pexels.com

A vádlott 2022. május 30-án az egyik sümegi élelmiszeráruházból baseball sapkában és orvosi maszkban úgy vitt el nyolc kisgépet, hogy a termékeket a kosarába helyezte, majd az üzletből a pénztárak megkerülésével úgy távozott, hogy a bejárati ajtóhoz ment, ahol a társa egy másik bevásárlókosarat oda tolva úgy tett, mintha be akarna menni az üzletbe, azonban amint kinyílt a fotocellás ajtó, a vádlott a tárgyakkal a kinyíló bejárati ajtón távozott az üzletből. Az eltulajdonított termékeket az ott parkoló gépkocsiba pakolták és elhajtottak. A vádlott és társa mintegy 135.000,- Ft kárt okozott az üzletláncnak. 

A vádlott a társa segítségével 2022. május 31-én egy sárbogárdi áruházból szintén a fenti módszerrel tulajdonított el 12 barkács kisgépet, amellyel összesen 330.000,- Ft kárt okozott az áruházláncnak. A biztonsági őr azonban felfigyelt a férfi tevékenységére, a parkolóban elfogta, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta. A vádlott ismeretlen társa a helyszínről elmenekült. A termékek visszavételével a lopással okozott kár megtérült. 

Az ügyészség vádiratában a különös visszaeső, letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!