Kék hírek

2022.10.17. 09:47

Illegális migránsokat szállító járművet állítottak meg a rendőrök Székesfehérváron

A fiatal sofőr 31 illegális migránst szállított járművében.

police.hu

Forrás: police.hu

A Fejér megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztály jelzése alapján 2022. október 17-én 5 óra körül Székesfehérváron, az Adonyi úton ellenőriztek egy német honosságú kistehergépkocsit, amelyet egy török állampolgárságú férfi vezetett.
A jármű utasterében a 19 éves sofőrön kívül egy 19 éves bolgár fiatal férfi, míg rakterében további 31 fő utazott, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
A rendőrök a két embercsempészt elfogták, akiket az illegális migránsokkal együtt a rendőrségre előállítottak. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon. - tájékoztatott a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!