Frissen Fejérből

2022.10.03. 16:16

Harminc menekültet zsúfoltak be két személygépkocsiba a moldáv embercsempészek

A Székesfehérvári Járási Ügyészség a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt vádat emelt azzal a két moldáv embercsempésszel szemben, akik 2022. április 16-án 30 migránst szállítottak két személygépkocsiban összezsúfolva.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Police.hu

A vádirat szerint a terheltek ismeretlen társukkal megállapodtak abban, hogy Magyarország területére illegálisan belépő külföldieknek segítséget nyújtanak anyagi ellenszolgáltatás fejében nyugat-európai úticéljuk elérésében. A vádlottak egyike 2022. április 16-án 17 szír állampolgárt vett fel a személygépkocsijába, míg társa 8 szír és 5 török menekültnek biztosított helyet gépkocsijában.

A vádlottak egymás mögött haladtak a gépkocsikkal Csákberényben, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták őket, így a cselekményük lelepleződött.

Az egyenként 7 személy szállítására alkalmas járművekben a vádlottak 17 és 13 személyt szállítottak, akik a lesötétített üveggel ellátott autókban egymás ölében, valamint a csomagtartóban kényszerültek helyet foglalni több órán át szellőztetés, víz, élelem és megállás nélkül.

Az ügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő terheltekkel szemben letartóztatásuk fenntartását, börtönbüntetés kiszabását, továbbá Magyarország területéről való kiutasításukat indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!