Frissen Fejérből

2022.04.16. 20:46

30 illegális migránst kapcsoltak le Csákberény belterületén

A moldáv sofőrök összesen 30 illegális migránst szállítottak.

police.hu

Forrás: police.hu

A Fejér megyei rendőrök, állampolgári bejelentés alapján 2022. április 16-án 9 óra 12 perckor a 8126-as számú úton, Csákberény belterületén állították meg a francia honosságú járműveket, melyeket két moldáv állampolgárságú sofőr vezetett. A két járműben összesen huszonkilenc férfi és egy nő utazott, akik magukat szír és török állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért őket az egyenruhások a járművek vezetőivel  együtt elfogták, és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A sofőrökkel szemben  embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás - írja a rendőrség.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!