Ügyészségi hírek

2022.10.18. 11:13

Elrendelték a katalizátor tolvajok letartóztatását

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és további bűncselekmények miatt indítványozta annak a három román férfinak a letartóztatását, akik Dunaújvárosban gépjárművekből katalizátorokat tulajdonítottak el.

Fejér Megyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: pexels

A nyomozás adatai szerint a három férfi 2022. október 5-éről 6-ára virradó éjszaka hat parkoló autóból lopott katalizátort. Amíg két gyanúsított figyelt, a harmadik társuk elvágta a katalizátort. Az eltulajdonított alkatrészeket a gyanúsítottak ismeretlen személynek Romániában értékesítették. A terheltek hat sértettnek összesen 1.000.000,- Ft kárt okoztak.

Mindhárom gyanúsítottal szemben katalizátorlopások miatt büntetőeljárások vannak folyamatban. A rövid idő alatt elkövetett nagyszámú, sorozat jellegű cselekmény csoportos elkövetése, - amelynek során a cselekményeket előre eltervezték, a feladatokat felosztották - arra enged következtetni, hogy a gyanúsítottak a cselekményt tovább folytatnák, újabb bűncselekményt követnének el. A terhelek Magyarországon lakó-, illetve tartózkodási hellyel nem rendelkeznek, így fennáll a veszélye, hogy az eljárás során elérhetetlenné válnának, elrejtőznének.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. - tájékoztatott a Fejér Megyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!