Frissen Fejérből

2022.10.20. 09:47

Elrendelték a Fehérváron fogott embercsempészek letartóztatását

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa szerint a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a török illetve bolgár állampolgárnak a letartóztatását, akik 32 migránst szállítottak kisteherautójukban.

Főügyészség

Forrás: police.hu

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei 2022. október 17-én hajnali 5.00 óra körül vontak intézkedés alá Székesfehérváron egy német honosságú kistehergépkocsit, melyet egy 19 éves török állampolgár vezetett és a vezető fülkében utasként vele tartózkodott egy 19 éves bolgár állampolgárságú személy is. 

A kistehergépkocsi rakterében a rendőrök 32, magukat szír állampolgárnak valló személyt találtak, akik személyazonosságukat illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani. Mivel a megalapozott gyanú szerint a két férfi segítséget nyújtott az illegális migránsoknak az államhatár jogszabályi rendelkezések megszegésében történő átlépéséhez, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a két férfit embercsempészés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként. 

Mivel a gyanúsítottak Magyarországon lakóhellyel nem rendelkeznek, esetükben a kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény miatti büntetőeljárásban fennáll a szökés veszélye és annak lehetősége, hogy esetlegesen újabb bűncselekményt követnének el, ezért a Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a gyanúsítottakat tartóztassa le. 

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a tegnapi napon mindkét gyanúsított vonatkozásában elrendelte a legsúlyosabb kényszerintézkedést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!