Mire jó ez?

2022.09.07. 14:30

Üvegszilánkok mindenütt – Randalírozás történt a velencei éjszakában (Frissítve!)

Sajátos időtöltést választott valaki vagy valakik hétfőn éjszaka: barátjával kedd reggeli sétára induló Juhász Ferenc János döbbenten tapasztalta, hogy üvegszilánkok tömkelege hever a velencei Béke utca és a Széchenyi utca kereszteződésében található körforgalomban.

Kecskés Zoltán

Válogatás olvasónk helyszíni fotóiból. Összetört üvegek a velencei körforgalomban.

Fotó: Olvasó

Fiatalok randalíroznak a körforgalom mellett lévő bezárt, veszélyesnek nyilvánított ifjúsági szálló tetején – panaszolja olvasónk. Elmondása szerint a nyári időszakban gyakran látta ismerőseivel együtt, hogy az említett magántulajdonban lévő intézmény  tetején – ahová tilos a belépés – a fiatalok tanyájává vált, emiatt pedig már többször értesítette korábban a rendőrséget. A kedd hajnali eset azonban túlment minden határon. Egyenesen felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy a vandalizmus ilyen mértéket öltsön.

– Székesfehérvárról jöttünk haza ismerősömmel Velencére, valamikor negyed négy körül. Mivel azonban sem ő, sem én nem voltunk álmosak, úgy döntöttünk, lemegyünk sétálni a partra, amikor arra lettünk figyelmesek hogy a Béke utca és a Széchenyi utca kereszteződésében található körforgalom teljes terjedelmét üvegszilánkok borítják. Miután realizáltuk a helyzetet, nem volt kérdés, hogy azonnal értesítenünk kell a rendőrséget, mielőtt valaki defektet kap és balesetet szenved. A rendőrség kiérkezéséig hasznosítottuk magunkat és minden kerékpárost figyelmeztettünk, mielőtt ráhajtottak volna az üvegszilánkokra. Feltételezésem szerint az üvegszilánkokat a körforgalom mellett lévő bezárt, veszélyesnek nyilvánított ifjúsági szálló tetejéről dobálták le az úttestre, ezzel akadályozva a forgalmat. Később, puhatolózva a Velence város közterület felügyeleténél kiderítettem, hogy a nyomozás megindult az ügyben – osztotta meg lapunkkal Juhász Ferenc János, velencei lakos.

Frissítés! 

Megérkezett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos válasza a feltételezett atrocitással kapcsolatban. Mint megtudtuk, nyomozás nincsen az ügyben.
„A rendőrségre 2022. augusztus 30-án 3 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Velencén, a Béke utca és a Széchenyi utca kereszteződésében található körforgalom területén üvegtörmelék szóródott az úttestre. A balesetveszély elhárítása érdekében a rendőrség értesítette a közútkezelő munkatársait, akik az úttestet letisztították, ezáltal megszüntették a balesetveszélyes helyzetet. Tájékoztatjuk, hogy a nevezett esettel összefüggésben a Gárdonyi Rendőrkapitányságon folyamatban lévő büntetőeljárás nincsen!" – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!