Vizsga felsőfokon

2022.09.08. 09:23

Folyamatosan képzik magukat az önkéntes tűzoltók

Folyamatos gyakorlás, tanulás, továbbképzés. Némi túlzással elmondható, hogy soha nincs megállás az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmándnál. Valamennyi taguk részt vesz az önképzéseken is, amikor előadókat, mestereket, szakembereket hívnak meg egy-egy megbeszélésre.

E. Várkonyi Péter

Fotó: E. Várkonyi Péter

Szükség van ezekre az oktatói napokra, mert az egyesület egyike azoknak, akiknek minden évben vizsgát kell tenniük, hogy önálló beavatkozással végezhessék a mentési munkájukat. Önállóan, külső segítség nélkül is alkalmasak legyenek arra, hogy tűzoltói feladatukat teljesítsék. Ehhez a közelgő vizsgához készülődtek most is a helyi iskola pincerendszerében, ahol felmérték a sikeres vizsgájuk lehetőségeit, a terepet, a felvonulási és a menekülési útvonalat. Az elképzelés szerint egy személyt a pincében kialakult gyorsan terjedő lángtengerből, és a sűrű füstből kell majd kimenekíteniük, és a tüzet lokalizálni, hogy az tovább ne terjedjen. Minden, apró mozdulatot be kell gyakorolni, hiszen a az önálló beavatkozásuk megmaradásának tétje lesz ez a  vizsgafeladat, amelyet a székesfehérvári tűzoltóság egyik vizsgabiztosa előtt kell bizonyítani…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!