Frissen Fejérből

2022.08.04. 13:23

Nem várt áramszünetet tapasztaltak a Szedreskerti lakónegyed környékén (frissítve)

Van, ahol csak pár másodpercre "sötétültek el" a helyiségek, máshol pedig hosszú percekig kimaradt az áram Székesfehérváron.

Szanyi-Nagy Judit

Illusztráció

Forrás: Csapó Balázs / Kisalföld

Az Ady Endre utcai székházban magunk is megtapasztalhattuk, hogy a töltőre csatlakoztatott laptopok monitora augusztus 4-én, csütörtökön dél magasságától néha fekete képernyőre váltott, majd újra visszatért az életbe, ahogyan a mesterséges világítás (értsd: a lámpa fénye) is egy-egy másodpercre kihagyott, majd visszatért. Olvasóink a Szedreskerti lakónegyedből jelentettek még hasonló anomáliát, bár ott nem ilyen rövid időre, hanem hosszabb percekre ment el az áram.

Városszerte több helyen, például a közeli Mátyás király körúton is dolgoznak a szakemberek – lehetséges, hogy ezzel kapcsolatos a részleges kimaradás. Ez persze csak a mi laikus találgatásunk, éppen ezért megkerestük az E.ON-t is, hogy illetékesként elmondják, mi is történt/történik pontosan. Cikkünket válaszukkal frissítjük.

Frissítés:

A szolgáltató válasza szerint "a mai napon 12.21 perckor a fehérvári Penny és az Alba Pláza közötti szakaszon kábelhibát érzékeltek az E.ON szakemberei. A hiba pontos behatárolásáig a lakossági fogyasztók időszakos áramkimaradást tapasztalhattak. A hibás hálózatszakaszt behatároltuk, a pontos hibahely a Palotai út 19. szám előtt, a betonjárda alatt van. A kollégáink már megkezdték a feltárást és a javítást. Az áramszolgáltatás 12.57 perckor helyreállt a körzetben."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!