Már többször is az utcára szökött

2022.08.25. 11:43

Kutya terített le egy férfit Kőszárhegyen

Rottweiler támadás ért egy kisebb kutyát és egy férfit nemrégiben Kőszárhegyen. Egy privát portára tört be az agresszív eb, amit már többször is láttak az utcán bolyongani.

Baráth Eszter

Forrás: iStock

Szabó Rozália kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmesélje, egy békésnek indult gyümölcsszedésből hogyan lett egy megrázó délután. – A hónap elején egy szombat délután a lányom jött hozzám gyümölcsöt szedni. A kerítésen kívüli fáknál voltunk, amikor láttam, hogy két kutya közelít felénk – emlékezett vissza Rozália. Mint mondja, akkor azonnal a kerítéssel körbevett udvarra menekültek, ahol bent volt az ő kutyája is.

– A kutyám védte a területét, a rottweiler pedig átszakította a drótkerítést és elkapta a kutyámat. A szájában rázta – elevenítette fel a történteket a kutyatulajdonos. Rozália elmesélése szerint a lánya zajt keltve ijesztette meg a támadó ebet, ami aztán az udvarban kezdett bolyongani, mivel nem találta azt a lyukat, ahol bement a portára. Aztán az időközben kitárt kapun távozott.

Rozália felhívta a helyi polgárőr szervezetet, akik a helyszínre érkezve értesítették a rendőrséget is. – Közben a lányom autóval elindult, hogy az utcában lefotózza a kóborló kutyákat. Mire a rendőrök kiértek, a rottweiler egy fiatalembert is megtámadott, akinek egy, a közelben dolgozó ember sietett a segítségére. Az ő elmondása szerint a megtámadott a földön feküdt, a kutya meg rajta. Azt már mi is láttuk, hogy véres lábbal, sántítva jött felénk – mesélte Rozália, akit olyannyira megráztak a történtek, hogy visszaemlékezve is könnyeivel küzdött. Mint mondta, nem ez volt az első alkalom, hogy az egyébként az otthonuktól néhány házra lakó kutyák az utcán kóborolnak, a helyszínen lévő polgárőr pedig már tudta, hogy ki a kutyák gazdája. – Amikor már becsukták a kutyákat, a rendőr pedig vette fel az adatokat és fotókat készített, a gazda először nem akart kijönni. Majd miután mégis megjelent, azt mondta, be voltak csukva az ebek. Miközben a rendőr beszélt a tulajdonossal, addig a kutyák megint ki akartak ugrani a kerítésen, ahonnan csak úgy jöttek le, hogy a gazdájuk slaggal locsolta őket – mondta Rozália.

A megtámadott kutyát még aznap orvoshoz vitték, ahol a röntgen és az ultrahang-vizsgálat után kiderült, hogy belső sérülést nem szenvedett, de mély fognyomok keletkeztek az ágyékánál és a gerince környékén. Rozáliának hónapokkal ezelőtt lefoglalt, befizetett utazása volt a támadás utánra, így keresnie kellett valakit, aki távollétében kezeli kutyája sebeit. Az orvosi vizsgálat és a támadás miatt szükségessé vált kutyapanzió igénybevétele több mint 100 ezer forintjába került a tulajdonosnak. Elmondása alapján a támadó kutyák gazdája azóta sem kért bocsánatot a történtek miatt.

A támadást követő hétfőn Rozália a Polgárdi Rendőrőrsre ment bejelentést tenni, ahol elmondása szerint eleinte nem voltak segítőkészek a helyszínen lévők, de végül felvették a jegyzőkönyvet. Az esettel kapcsolatban felkerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot, akiktől egyelőre nem érkezett válasz, amint megkapjuk, frissítjük cikkünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!