Frissen Fejérből

2022.08.25. 14:15

Így lepték el a kölni szurkolók Székesfehérvár belvárosát (videó, galéria)

Pirosba öltözött a fehérvári belváros: a kölni szurkolók minden sörözőt, kiülős helyet elfoglaltak, innen indult a menetük. A készenléti rendőrök is szolgálatba álltak.

Házi Péter

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Europa auffressen! – azaz Európát "felzabálni", meghódítani: nagyjából ezt jelenti az a mondat, amely a Kölnből érkezett szurkolók pólóin virít. A székesfehérvári belvárosban szinte az összes kiülős helyet, sörözőt elfoglalták a csapatuk biztatására érkezett drukkerek. Mindenhol piros pólós csoportokat látni most a belvárosban, és természeten a készenléti rendőrség emberei is megjelentek, van, akin komoly védőfelszerelés látható már most.

Fotós: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

A hangulat nagyon jó, a sörök fogynak, nem egy olyan brigádot láttunk, akik két láda sört cipeltek magukkal, s abból fogyasztották a bátorságnövelőt.

 

Az észrevehető volt, hogy melyik csoportosulás erősíti majd este a kölni "B-közepet", ugyanis amikor szóba akartunk velük állni, határozottan elküldtek minket. De találkoztunk és beszéltünk több baráti társasággal is, akik kedvesen szóba álltak stábunkkal, s arról is beszéltek, hogy csodálatos Magyarország, Székesfehérvár.

Sajnos olyan információ is eljutott hozzánk, hogy az első verekedés, atrocitás már megtörtént: az egyik belvárosi étterem előtt letépték egy magyar szurkoló mezét. Ez egyelőre nem megerősített információ, a részleteket nem ismerjük, ezért a rendőrségtől kértünk bővebb információt. Ha kapunk információt, mi is történt, cikkünket frissítjük!

14 óra magasságában a kölni szurkolók pedig megindultak a stadion felé, és piros pólós tömeg hömpölygött a belvároson, akik hangjukat is kieresztették és egy emberként buzdították a csapatukat.

Rongálásnak is tanúi voltunk Fehérváron:

Fotós: Nagy Zoltán Péter / FHM
Fotós: Nagy Zoltán Péter / FHM
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!