Életveszélyes sérülés

2022.07.07. 14:30

Húsklopfolóval támadt apjára egy újvárosi férfi - Súlyosításért fellebbezett az ügyészség

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt hozott ítéletet a Székesfehérvári Törvényszék. Az ítélet nem jogerős.

Baráth Eszter

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a 35 éves vádlott együtt élt 72 éves apjával, akivel hosszú ideje elmérgesedett viszonyt ápolt. A férfi lakásukban egy vitát követően, erősen ittas állapotban egy húsklopfolóval, covid fertőzés miatt egyébként is legyengült állapotban lévő apja fejére, kezeire és lábai sújtott. A sértett az ütések miatt összeesett, felkelni nem tudott, fia viszont ennek ellenére éjszakára magatehetetlenül hagyta a lakásban, ahova csak másnap délelőtt ment vissza, amikor értesítette a mentőket.

Az ütések hatására az idős férfi életveszélyes sérüléseket, fején és végtagjai törést és zúzódást szenvedett, és a kórházi ápolás ellenére is súlyos egészségromlás következett be nála.

A vádlottat 3 év 10 hónap börtönbüntetésre, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság. A döntéssel szembe az ügyészség a szabadságvesztés tartamának jelentős súlyosítása érdekében, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!