Frissen Fejérből

2022.07.13. 11:30

Nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett, halálos balesetet okozott egy férfi az M7-es autópályán

A Székesfehérvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a 27 éves férfival szemben, aki nem az útviszonyoknak megfelelő sebesség megválasztása miatt halálos közúti balesetet okozott.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Ügyészség

A vádirat szerint a férfi 2020. október 2-án az M7-es autópálya forgalmába akart bekapcsolódni Velencénél, azonban a felhajtás során 60-65 km/h sebességet alkalmazott, amely relatív sebesség-túllépés miatt nem tudta a járművet az útburkolati jel által meghatározott területen tartani, a gyorsítósáv igénybevétele nélkül a felhajtó végénél, a záróvonalon keresztül áttért a külső sávba. Ekkor ért a vádlott járműve mellé a sértett által 95-105 km/h sebességgel vezetett személygépkocsi, amelynek a vádlott nekiütközött. Az ütközés során a forgó kerekek egymáshoz értek. Az oldalirányból meglökött sértetti gépkocsi sodródni kezdett, a hátulja megemelkedett és balra billenve felborult, a menetiránya szerinti jobb oldalon elhagyta az úttestet. A talajnak ütközött, a tetején, illetve az oldalán csúszva érkezett véghelyzetbe. A vádlott által vezetett gépkocsi a szalagkorlát irányába kezdett el sodródni, azonban a vádlott stabilizálta a járművet és az út jobb oldalára húzódva állította meg.

Forrás: Ügyészség

Az ütközés során a biztonsági övet viselő sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően, másnap életét vesztette.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés, valamint pénzbüntetés kiszabását, továbbá járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!