Kék hírek

2022.07.28. 11:32

Graffitivel rongálta meg a bodajki emlékművet

Több mint hétszázezer forintos kárt okozott, beismerte tettét, így a Székesfehérvári Járási Ügyészség felfüggesztette az eljárást a festékszóróval rongáló fiatallal szemben.

Baráth Eszter

Forrás: Főügyészség

Az eljárás során beszerzett adatok szerint a fiú 2022 februárjában vásárolt egy kék festékszórót, hogy kipróbálja, milyen graffitit készíteni – közölte a Fejér Megyei Főügyészség. A festék vásárlását követő napon, iskola után a fiatal egy bodajki raktárépület falára különböző feliratokat és motívumokat készített, majd mintákat fújt a Kálvária dombon lévő műemlék elemeire is. 

Forrás: Főügyészség

A Kálvária épületegyüttes kiemelten védett műemlék, így a fiú a rongálás minősített esetét követte el tettével, ezzel egyidejűleg pedig több mint 700 ezer forintos kárt okozott. A fiatal a gyanúsítotti kihallgatás során beismerte tettét és vállalta a kár megtérítését. Ehhez a sértett is hozzájárult, így az ügyészség felfüggesztette a büntetőeljárást és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. 

Abban az esetben, ha a fiú a közvetítői eljárás keretében teljesíti az általa vállalt feltételeket, a büntethetősége megszűnik, az ügyészség pedig megszűnteti az eljárást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!