Frissen Fejérből

2022.07.26. 13:12

Farkaskutya tépett meg egy másik kutyát Csókakőn (frissítve)

Kutyatámadás történt Csókakőn, ezúttal egyik farkaskutya tépett szét egy másik rendelkező ebet.

FMH

Forrás: Finánc Imre

A rendőrség már a helyszínen van, a gyepmesteri szolgálat szakemberét is riasztották, hogy egyrészt elfogja az agresszív állatot, másrészt, hogy a chip-olvasó segítségével kiderüljön, ki a tulajdonosa a harcba keveredett jószágoknak, függetlenül attól, hogy tettes vagy áldozat az illető. A helyi polgárőrök már biztosították a helyszínt, próbálják befogni az állatot, és várnak kiérkező jegyzőre, hogy chipolvasóval azonosítsa az ebet.

Frissítés:

15:08 Mint arról pár perccel ezelőtt beszámoltunk, kutyatámadás történt Csókakőn. Akkor még gyászos híreket kaptunk, mely szerint az egyik eb kioltotta fajtársa életét, azonban szerencsére ez nem igaz, tudtuk meg a falu jegyzőjétől. 

Forrás: Finánc Imre

Klima Olga azt mondta a kutyatámadás részleteiről: – Egy mentőakciónak köszönheti az életét a kisebb kutya, ugyanis az utca végében dolgozó festők észlelték, hogy nem messze egy kiskutya visítva sír. Az egyik helyi polgárőr, Kaiser Tibor és egy drótdarab segítségével megfogták a támadó kutyát, a kicsit pedig kiemelték a kerítésen kívülre. Amire kijutottam a helyszínre, ott volt több polgárőr is, és segítségükkel leolvastam a chipet. 

Mint kiderült, két idősebb helyi lakos kutyája volt a támadó. A gazdák kétségbeesve keresték a kapunyitás közben elszökött állatot, de hiába. A szökevény ezalatt otthonától pár száz méterrel arrébb, a Deák utcában bejutott az egyik ingatlanra és ott rátámadt a házat őrizni próbáló kisebbre. 

Forrás: Finánc Imre

A jegyző hozzátette: – Több helyen is megharapta, de halálos sérülés nem történt. Ettől függetlenül megröntgenezik majd a házikedvencet, hogy később se legyen vele gond. A rendőrség is megérkezett a helyszínre, és jelenlétükben sikerült a feleknek megegyezni az anyagiak vonatkozásában, míg részemről egy figyelmeztetést kaptak, éppúgy, ahogy rendőrségtől. 

Klima Olga megköszönte a festők, illetve az azonnal beavatkozó polgárőrök munkáját és ígéretet tett a civil szervezet jelen lévő tagjainak, hogy az önkormányzat vásárol egy chipolvasót ajándékba a polgárőröknek, hogy hasonló helyzetekben gyorsabban tudjon reagálni a polgárőrség is és a hatóságok is. A módszer törvényt nem sért adatvédelmi szempontból, ugyanis a leolvasó kizárólag számsort ír ki, személyes adatokat nem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!