Nem volt jogszerű döntés

2022.06.09. 18:00

Másodfokon is elutasította a bíróság a Dunaferr fellebbezését

A Székesfehérvári Törvényszék az ISD Dunaferr Zrt. törvényes működése érdekében 2021. május 6-ra hívta össze a társaság telephelyére annak közgyűlését. A helyszínre érkező tulajdonosi képviselők egy részét Dunaújváros jegyzője, Molnár Attila birtokvédelmi határozatával kitiltotta a Dunaferr területéről.

DH

Az elkötelezett szakemberek tartják életben a gyárat

Forrás: DH

A kitiltott személyek a Dunaújvárosi Járásbíróságon ezt a határozatot megtámadták, keresetükben kérve a birtokvédelmi határozat elutasítását. Ennek a bíróság I. fokon meghozott ítéletében helyt adott, és elutasította a kitiltással kapcsolatban meghozott jegyzői határozatot. Az alperes ISD Dunaferr Zrt. azonban ezt az elsőfokú ítéletet megfellebbezte, végül azonban a Székesfehérvári Törvényszék a jegyzői kitiltás elutasítását kérő keresetet II. fokon is helyben hagyta, így az 2022. június 7-ével jogerőre emelkedett. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs – áll a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség által kiadott tájékoztatóban.

A szóban forgó napon, 2021.május 6-án a Dunaferr kiadott egy sajtóközleményt. Ebben – a többi között – az áll, hogy „az ISD Dunaferr Zrt. székhelyén azonban a jelenlévő néhány magánszemély részvényes kivételével senki sem jelent meg.” Persze, hogyan is jelenhettek volna ott meg, ahova várták őket, hiszen a közgyűlés napján egyszerűen be sem engedték őket a gyár kerítésen belüli területére. A jegyzői birtokvédelmi határozatot ugyanakkor az érintettek csak másnap kapták kézhez.

A közleményben az is olvasható, hogy a jegyzői határozattal kitiltott személyek egy részét álképviselőknek nevezik, miközben azt már tudjuk, hogy ezt „csak” a Dunaferr állította, miközben annak legfőbb munkavállalójának Evgeny Tankhilevichnek már papírja is van róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!