Frissen Fejérből

2022.05.30. 15:00

Emberkereskedelem, prostitúció - Súlyosításért fellebbezett az ügyészség

A Fejér Megyei Főügyészség a Székesfehérvári Törvényszék minősített emberkereskedelem bűntette és további bűncselekmények miatt meghozott ítélete ellen egy vádlott vonatkozásában súlyosításért fellebbezett.

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a férfi a kiszolgáltatott helyzetben lévő, szakmával, végzettséggel, más jövedelemforrással nem rendelkező négy sértettet 2010 és 2016 között prostitúcióra bírta rá, és ezzel másoknak szexuális cselekmény végzése céljából megszerezte. A férfi a tevékenységből származó jövedelmet a sértettektől elvette, magát velük kitartatta. A gyanúsított a nőket megtévesztette, velük látszólagos szerelmi kapcsolatot alakított ki, majd érzelmi kötődésüket kihasználva bírta rá őket arra, hogy a jövedelmüket részére átadják. Az egyik sértettet többször megverte, amikor az közölte vele, hogy nem akar prostitúciót folytatni. A férfi tartva attól, hogy az általa bűncselekmény útján megszerzett rendszeres, nagyobb összegű külföldről érkező pénzátutalásokról a hatóságok tudomást szereznek, jövedelme bűnös eredetének leplezése érdekében rávette a testvéreit és az anyját, hogy a pénzösszegeket a bankból felvegyék, majd neki átadják.

A bíróság a férfit 2 évi, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, továbbá vagyonelkobzásra ítélte, míg társai vonatkozásában felfüggesztett szabadságvesztést, közérdekű munkát és pénzbüntetést szabott ki. Az ügyész az ítélet ellen a sértetteket prostitúcióra rábíró férfival szemben kiszabott ítélet ellen a büntetés súlyosításáért fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!