Frissen Fejérből

2022.04.14. 13:10

Elítélték a szerb embercsempészt, akit a gárdonyi rendőrök értek tetten

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kezdeményezése alapján a bíróság gyorsított eljárás keretében marasztalta el a szerb férfit, aki 2022 januárjában illegális bevándorlókat fuvarozott Magyarország területén.

Fejér Megyei Főügyészség

A gyanúsított és védője fellebbezett a letartóztatás ellen

Forrás: pexels.com

A vád szerint a 40 éves férfi egy ismeretlen személlyel megállapodott, hogy pénzért segítséget nyújt illegális bevándorlóknak nyugat-európai úti céljuk eléréséhez. Ennek érdekében Belgrádban autót bérelt, és azzal 2022. január 16-án hazánkban illegálisan tartózkodó külföldieket a magyar-szerb határ közeléből Székesfehérvár és Szombathely érintésével az osztrák határhoz fuvarozott.

A férfi 2022. január 18-án ugyancsak a szerb határ közeléből négy szír és egy egyiptomi bevándorlóval a kocsija utas-, valamint csomagterében indult el ismét az osztrák határ felé. Az M7 autópályán a gárdonyi rendőrök az autót ellenőrzés alá vonták, és a férfit őrizetbe vették. 

A letartóztatásban lévő terheltet az ügyészség többszörösen minősített embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé, és felfüggesztett börtönbüntetés mellett a kiutasítására tett indítványt. A Székesfehérvári Járásbíróság a terheltet két évi börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását  öt évi próbaidőre felfüggesztette, és négy évre kiutasította az országból.

A bíróság döntése jogerős.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!