Frissen Fejérből

2022.03.09. 16:35

Műszaki termékeket akart lopni egy ukrán férfi Fehérváron

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal az ukrán férfival szemben, aki 2021. július 9-én, az egyik székesfehérvári bevásárlóközpontban műszaki cikkeket akart eltulajdonítani.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com/

A vádirat szerint a férfi az áruház próbafülkéjébe vitt egy 60.000,- Ft értékű, áruvédelmi dobozban lévő fejhallgatót, valamint egy 10.000,- Ft értékű, áruvédelmi eszközzel ellátott külső akkumulátort. A fejhallgatót az áruvédelmi eszközként szolgáló dobozból, azt megrongálva kivette, a külső akkumulátor csomagolását felbontotta, majd a termékeket a kosarába helyezte, azonban cselekményében a biztonsági szolgálat megzavarta. A férfi az eltulajdonítani szándékozott termékeket hátrahagyva távozni próbált az üzletből, azonban a biztonsági szolgálat feltartóztatta. A termékek a cselekmény következtében eladhatatlanná váltak, a rongálással okozott kár 3.500,- Ft volt.

 

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben pénzbüntetés kiszabását, valamint a bevásárlóközpont által bejelentett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

 

A vádlottal szemben a személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegése szabálysértés miatt szabálysértési eljárás van folyamatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!