Frissen Fejérből

2022.03.13. 07:25

Megmenekült a cica, de baleset lett a hirtelen fékezés eredménye Kápolnásnyék közelében

A macska is megúszta a „szabálytalan” átkelést a 7-es út és Kápolnásnyéket összekötő hídon, amikor egy Skoda gépkocsi vezetője, amely hazafelé, Gárdonyba tartott, két gyermekével és édesapjukkal, egy hirtelen fékezéssel mentette meg az állat életét a késő esti órákban.

E. Várkonyi Péter

Forrás: E. Várkonyi Péter

A Skoda nem ütötte el a macskát, de a hirtelen manővertől, a gyors megállás miatt, egy 25 éves fiatalember, aki a Skoda mögött érkezett, nem tartva be a követési távolságot, beleütközött az előtte állóba. Ezzel nem volt vége még a szerencsétlen ütközésnek, mert a Ford az útmenti árokba zuhant a hirtelen kormányváltástól. Az arrajáró gépkocsik vezetői felismerve a helyzetet, gyorsan kiemelték az összeroncsolódott autóból a sokkos fiatalt, majd szakszerűen az akkumulátort is áramtalanították.  Érkezett a mentő, amelynek orvosa megvizsgálta, majd a fehérvári kórházba vitte kivizsgálásra. A gárdonyi rendőrök csaknem két órás helyszínelésének idejére a forgalom fél pályán haladt tűzoltói irányítással. A Fordot a pázmándi önkéntes tűzoltók és a pusztaszabolcsi örs tűzoltói emelték ki a fehérvári tűzoltók műszaki mentőszerének csörlőjének segítségével, majd adták át a tréleres kocsinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!