Frissen Fejérből

2022.03.17. 14:25

Elfajultak az indulatok egy fehérvári dohányboltban

A Székesfehérvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik azért vertek meg egy férfit, mert viselkedésük miatt rájuk szólt.

Fejér megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A vád szerint az 56 éves férfi és 28 éves fia 2020. július 28-án délután egy székesfehérvári dohányboltban az eladót trágár hangnemben szidalmazták és kiabáltak vele, miután közölte, hogy nem tudja felváltani a nagy címletű pénzüket.Az üzletben tartózkodó áruszállító férfi a nő védelmére kelt, és felszólította az elkövetőket cselekményük abbahagyására, mire őt is megfenyegették.

 

Mikor a férfi elhagyta a helyiséget, az elkövetők nekitámadtak az utcán, többször ököllel arcon ütötték, majd földre kerülését követően testszerte és arcán meg is rúgták.A sértett férfi agyrázódást és több, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de  a bántalmazás folytán fennállt súlyosabb sérülés kialakulásának reális veszélye.

 

Az ügyészség az idősebb férfival szemben végrehajtandó, míg fiával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.Az eljárás gyorsítása érdekében az ügyészség arra az esetre, ha a terheltek beismerik a bűncselekmények elkövetését, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a vádban mértékes indítványt tett.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!