Frissen Fejérből

2022.02.13. 15:30

Vajon emberi mulasztás okozta a Polgárdi és Füle közötti szeméttelep kigyulladását?

Nemrég megírtuk, hogy a két település között található hulladéklerakó múlt hétvégén kigyulladt. Akkor egy környéken élő lakos és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatta lapunkat a részletekről. Most azonban a szeméttelep illetékese, a Vertikál Zrt. is megszólalt a tűzesetről és annak körülményeiről.

Déri Brenda

Rengeteg hulladékot az ott húzódó úttestre és annak környékére sodort a szél… cikkünk után eltűnt ez a „látványosság”

Forrás: Olvasó

Elmondták, hogy a hulladéktároló és -kezelő terek esetleges öngyulladása több okból is megtörténhet. A hulladék szabályos tárolása mellett is fennállhat az öngyulladás veszélye, ezentúl a hulladék összetétele – például gépolajos rongy, szabálytalanul kiöntött hamu – is generálhat tűzveszélyt. 

– Megerősítve a katasztrófavédelem által jelzetteket: melegebb, szárazabb napok és erős szélfúvás is felerősíthet egyes bomlási folyamatokat, amelyek végül sajnálatos módon öngyulladáshoz vezethetnek. Az azóta elhárított tűzeset tekintetében emberi hibáról, behatásról nem beszélhetünk, hiszen nem ezek okozták. Káros következményekkel nem kell számolnunk. A tűzről valamennyi érintett hatóság tájékoztatása megtörténik, és vizsgálatra kerül sor, a katasztrófavédelem sajtószóvivőjének tájékoztatásával egyetértünk – tudtuk meg Tihanyi Andreától, a Vertikál Zrt. kabinetirodájának vezetőjétől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!