Frissen Fejérből

2022.02.09. 07:00

100 négyzetméteren égett a szeméttelep Polgárdi és Füle között, de nem ez volt az első eset

Ahogy korábban megírtuk, a január utolsó hétvégéjén történt szélvihar a két település között található hulladéklerakót sem kímélte. Kiszakította a szeméttartó védőhalókat, aminek következtében rengeteg hulladékot az ott húzódó úttestre és annak környékére sodort a szél.

Déri Brenda

Rengeteg hulladékot az ott húzódó úttestre és annak környékére sodort a szél… cikkünk után eltűnt ez a „látványosság”

Forrás: Olvasó

Az esetre akkor egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, majd cikkünk után néhány nappal az illetékes Vertikál Zrt. el is takarította a szemetet az érintett területről. Múlt szombat hajnalban azonban a szeméttelepen található kommunális hulladék kigyulladt. Ugyanazon olvasónktól megtudtuk, hogy a közelmúltban már számos alkalommal volt példa hasonló tűzesetre a telepen. 

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a hulladék megközelítőleg száz négyzetméteren gyulladt ki, a lángok magassága pedig elérte az öt métert. 

– A lángok terjedését a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltók akadályozták meg. Az öt méter magas szemétrakatot erőgépek bontották meg, és a tűzoltók vízzel áztatva oltották el az izzó részeket. A folyamatos oltóvíz­ellátást a székesfehérvári és a siófoki vízszállító biztosította. A tűz oltása az utómunkálatokkal együtt több mint hat órán át tartott – írja a katasztrófavédelem internetes oldala. Megkerestük a sajtószóvivőt, Szabó-Bisztricz Anettet is, hogy megkérdezzük, volt-e korábban már példa arra, hogy a szeméttelep kigyulladt. Válaszában elmondta, hogy a tavalyi év során háromszor is lángra kapott az ott található szemét. Ennek okai különbözőek voltak, a zöld hulladékok esetében gyakori, hogy a különböző erjedési folyamatok miatt maguktól meggyulladnak, de a melegebb, szárazabb napok és a szélfúvások is ide sorolhatók. 

Felvettük a kapcsolatot a Vertikál Zrt.-vel is, akik azt mondták, igyekeznek minél előbb utánanézni és részletesebb információkkal szolgálni a telephelyükön történt tűzesetről, így amennyiben tőlük is választ kapunk, azt közölni fogjuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában