Frissen Fejérből

2022.01.14. 10:24

A figyelmeztetés ellenére jóízűen elfogyasztotta a bizonyítékot a sárbogárdi férfi

A Sárbogárdi Járási Ügyészség a végrehajtás alól elvonással elkövetett zártörés bűntette és további bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020 karácsonyán szomszédja füstölőjéből füstölt húsárut lopott, majd a nyomozó hatóság által helyszínen hagyással lefoglalt 2 db megkezdett füstöltszalonnát elfogyasztotta, így a vagyontárgyakat a végrehajtás alól elvonta.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay.com

A vádirat szerint 2020. december 25. és 2020. december 26. között a sárbogárdi férfi a kertszomszédja körbekerített ingatlanára a kerítésen behatolt, az ingatlan hátsó részén lévő füstölőkamra lakattal lezárt ajtaját résnyire kifeszítette, és a résen benyúlva eltulajdonított 6 füstölt szalonnát, valamint 1 füstölt csülköt, amelyek értéke összesen 16.000,- és 24.000,- Ft között volt. 

A nyomozó hatóság az eltulajdonításból származó két megkezdett szalonnát a 2020. december 30-án tartott kutatás során helyszínen hagyással a férfitől lefoglalta. A lefoglalás során a vádlott figyelmét felhívták arra, hogyha a lefoglalt bűnjelet a végrehajtás alól elvonja, zártörés bűntettét követi el. A figyelmeztetés ellenére a vádlott a lefoglalt füstöltárut elfogyasztotta, így azokat a végrehajtás alól elvonta. 

Az ügyészség vádiratában a különös visszaeső terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a polgári jogi igény elbírálását, valamint annak megállapítását indítványozta, hogy a vádlott a felfüggesztés alatt pártfogó felügyelet alatt áll. A Büntető Törvénykönyv szerint, aki a hatósági eljárás során a lefoglalt, zárolt vagy zár alá vett dolgot a végrehajtás alól elvonja, zártörés bűntettét követi el, amely miatt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!