Vádemelés

2021.12.11. 12:00

Katalizátort lopott két férfi Fehérváron

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Ügyészség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített lopás vétsége és további bűncselekmény miatt vádat emelt két férfival szemben, akik katalizátort loptak Székesfehérváron.

A vádirat szerint a 32 éves férfi 2019 november elején egy a Szedreskerti lakónegyedben parkoltatott autó alvázáról szerelte le a kipufogóbilincset és a katalizátorhoz használt tömítést. A 28.000,-Ft értékű kipufogót 25.000,-Ft-ért ismeretlen személynek eladta.

A férfi 20 éves társával 2020. május 30-án este egy a Kelemen Béla utcában álló autó katalizátorát szerezte meg úgy, hogy a fiatalabb elkövető a kocsi alá feküdt, és egy láncos csővágóval levágta azt, miközben az idősebb férfi figyelte a környéket.

Tettüket egy járókelő megzavarta, így a lopáshoz használt eszközt hátrahagyva elmenekültek, az okozott kár a katalizátor lefoglalásával megtérült.

Az ügyészség tárgyalás mellőzésével a büntetett előéletű idősebb elkövetővel szemben közérdekű munkabüntetést és vagyonelkobzást, míg fiatalabb, büntetlen társával szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Az ügyben a Székesfehérvári Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!