Frissen Fejérből

2021.12.09. 12:29

Drog hatása alatt ült kocsiba egy férfi és szenvedett balesetet Zámolynál

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kábítószer birtoklás vétsége miatt két ügyben emelt vádat egy magyar és egy német állampolgárral szemben, akik kábítószert tartottak maguknál.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint az egyik férfi 2019. december 18-át megelőzően speedet és marihuánát fogyasztott, amelyek hatására bódult állapotba került, majd este járművet vezetett és Zámolyon balesetet szenvedett. A vádlottól a rendőrök kábítószert foglaltak le. A vádirat szerint a német férfi 2021. augusztus 6-a előtt ismeretlen helyen hasist szerzett meg, majd azt abban a gépkocsiban, amelyben utasként foglalt helyet egy rágógumis dobozban elrejtette. A rendőrök a gépkocsit 2021. augusztus 6-án ellenőrzés alá vonták, a kábítószert megtalálták, azt lefoglalták. Az ügyészség vádiratában a német férfival szemben tárgyalás mellőzésével próbára bocsátás alkalmazását, míg a magyar terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását, valamint mindkét esetben a lefoglalt kábítószer elkobzását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!