Frissen Fejérből

2021.12.17. 10:01

Az ügyészség vádat emelt a kislángi kettős gyilkosság elkövetőjével szemben

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2021. március 7-én, egy Fejér megyei településen két idős személyt az otthonukban éjszaka megölt.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap (archív)

A nyomozás adatai szerint a gondnokság alatt álló férfi éjjel az otthonából gyalog elindult  azért, hogy élelmiszert szerezzen. A sértettek ingatlanára a kerítésen átmászva bejutott, a  füstölőkamra lakatját egy vascsővel lefeszítette és magához vette a helyiségben tárolt  füstöltárut, azonban a cselekménye során az ingatlan lakói megzavarták. A terhelt ekkor  az élelmiszer megtartása érdekében a 81 és 73 éves sértettet a nála lévő 13,5 cm  pengehosszúságú késsel többször megszúrta. A sértettek a szúrások következtében  fellépő vérveszteség miatt az udvaron rövid időn belül elhunytak.  

A férfi a holttesteket az udvaron lévő vízaknába rejtette, gallyakkal és az aknafedéllel  lefedte, majd a húsokat az útközben talált kerékpárra pakolta. A férfi magához vett egy  10.000 forintos bankjegyet is, amelyet a konyhában talált, és elindult haza. A rendőrséget  hajnalban a kutyaugatásra felfigyelő szomszédok értesítették. 

Az ügyészség vádiratában a terhelt büntethetőséget kizáró kóros elmeállapotára tekintettel  vád alóli felmentését, kényszergyógykezelés elrendelését, valamint az előzetes  kényszergyógykezelés fenntartását indítványozta. 

https://www.feol.hu/helyi-kek-hirek/2021/03/kettos-emberoles-kislangon

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!