Frissen Fejérből

2021.11.01. 07:14

Így végezték a műszaki mentést a pázmándi tűzoltók az M7-esen történt balesetnél

A baleset nem volt tragikus, nem volt halálos, mégis hat-hét kilométeres közlekedési dugót okozott egy Opel vezetője az M7-es autópálya 41-es kilométerében a hétvégén, a pázmándi felhajtónál, Budapest irányába.

E. Várkonyi Péter

Fotó: E. Várkonyi Péter

A fiatal gépkocsivezető ettől a felhajtótól csaknem fékezés nélkül, megcsúszva hajtott a pályára nagy sebességgel. A nagy lendülettől az Opel hatalmasat csúszott az aszfalton, és a gyorsítósávból a belsőbe került.

Fotó: E. Várkonyi Péter

Vezetője nem tudta a kocsit egyenes irányban tartani, az a lendülettől nekivágódott a szalagkorlátnak. Ettől a bal első kereke kitörött, majd a középső sávba „pattanva” megállt.

Fotó: E. Várkonyi Péter

Ekkor kezdődött a közlekedési dugó, mert az utána érkező járművek csak balra vagy jobbra tudták kikerülni a mozgásképtelenné lett autót.

Fotó: E. Várkonyi Péter
Fotó: E. Várkonyi Péter

A műszaki mentést a pázmándi önkéntes tűzoltók végezték, a középső sávból levontatták a Steyr tűzoltójukkal az Opelt, ezzel megszüntetve a dugót, amely még legalább fél óráig akadályozta a folyamatos haladást. A műszaki mentésben segítségre volt még a székesfehérvári tűzoltóktól a helyszínre érkezett „pálya”szerkocsi is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!