Frissen Fejérből

2021.11.24. 12:50

Hamisított ruhákat akart eladni egy szlovén nő Budapesten, még Pákozdon elfogták

A Székesfehérvári Járási Ügyészség iparvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt vádat emelt azzal a szlovén állampolgárral szemben, aki 2021. március 26-án, az M7-es autópályán történt ellenőrzéskor nagyobb mennyiségű, hamis márkajelzéssel ellátott ruházati termékeket szállított a gépkocsijában azért, hogy azokat Budapesten értékesítse.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint az adóhatóság az M7-es autópálya pákozdi pihenőhelyén ellenőrzés alá vonta a szlovén hatósági jelzésű gépjárművet. Az átvizsgálás során előkerült nagy mennyiségű ruhatermékek hamisítványok voltak, amelyek megtévesztésig hasonlítottak a jogtulajdonos védjegyoltalom alatt álló, hasonló megnevezéssel és megjelöléssel rendelkező termékeire. A nő a hamisított ruhák forgalomba hozatal érdekében történő megszerzésével az iparjogvédelmi oltalomból származó jogot megsértette, az egyes jogtulajdonosoknak 250.000,- Ft és 3.200.000,- Ft közötti, összesen mintegy 6.000.000,- Ft vagyoni hátrányt okozott. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását és a lefoglalt termékek elkobzását indítványozta.

Vezető képünk illuszráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!