Frissen Fejérből

2021.11.08. 16:32

Csak az előleget hagyta ott egy fehérvári üzletben a fél milliós telefonért

A Székesfehérvári Járási Ügyészség csalás bűntette miatt vádat emelt azzal a 21 éves férfival szemben, aki egy székesfehérvári telekommunikációs üzletben az eladót tévedésbe ejtve, előleg kifizetésével mellett megvásárolt egy mobiltelefon készüléket annak ellenére, hogy szándékában sem állt a további részleteket fizetni, amellyel a telekommunikációs cégnek félmilliós kárt okozott.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Pixabay.com

A vádirat szerint a terhelt 2019. április 30-án az üzletben dolgozó eladót a fizetési készsége és képessége tekintetében tévedésbe ejtette és 70.000,- Ft előleg kifizetése mellett megvásárolt egy nagyértékű mobiltelefon készüléket úgy, hogy tudta, hogy a készülék további részleteit, valamint az előfizetési díjat a továbbiakban nem fogja fizetni. A vádlott cselekményével a telekommunikációs cégnek 532.000,- Ft kárt okozott. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!