Frissen Fejérből

2021.11.16. 17:05

Az ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította a cseh embercsempészt

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt az őrizetben lévő cseh férfit, aki négy szír állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított ismeretlen személlyel megállapodott abban, hogy a Magyarország területére illegálisan belépő személyeknek ellenszolgáltatás fejében segítséget nyújt nyugat-európai úticéljuk eléréséhez.

A férfi 2021. november 13-án este a négy szír személyt a gépkocsijába felvette, egyikük a jármű csomagtartójában, három személy pedig – köztük egy kiskorú – a hátsó ülésen foglalt helyet. Az illegális bevándorlók fejenként 3.600,- Eurot, a kiskorú esetében 1.200,- Eurot helyeztek letétbe azért, hogy Nyugat-Európába szállítsák őket.

A rendőrjárőrök az M8-as autópálya 79-es kilométerszelvényében a gépjárművet rendőri ellenőrzés alá vonták, így a vádlott cselekményét leleplezték.

A Dunaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítvány alapján a vádlottat 2 év szabadságvesztés büntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette, továbbá 4 évre kiutasította az ország területéről. A döntés fellebbezés hiányában jogerős.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/cseh-embercsempeszt-fogtak-a-rendorok-szombat-ejjel-a-pentele-hidon-5447960/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!