Frissen Fejérből

2021.10.14. 18:35

Grúz embecsempészt fogtak a rendőrök Fehérváron

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 22 éves férfit.

police.hu

Fotó: police.hu

A járőrök – lakossági bejelentés alapján – 2021. október 14-én kora reggel Székesfehérváron, a Nagyszombati úton fogták el azt a 22 éves grúz állampolgárságú férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy magyar honosságú, Renault típusú gépjárművel több külföldi személynek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében. Az esettel összefüggésben az egyenruhások a helyszínen ugyancsak elfogtak egy 23 éves férfit, aki szír állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért a járőrök a grúz sofőrrel együtt elfogták és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A rendőrök az illegális migránst – meghallgatását követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, míg a grúz férfit – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók – írja a rendőrség.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!