Frissen Fejérből

2021.10.15. 09:00

A testnevelő tanár küzdött elsőként a nyolcéves móri kislány, Abigél életéért, ám hiába (videó)

Kedden meghalt egy kislány a város egyik általános iskolájában. Az eset körülményeivel kapcsolatban még egyik forrásból sem érkezett hivatalos válasz.

FMH

Az a hír már bejárta a médiát, hogy sportfoglalkozás közben történt a tragédia. Egyes meg nem erősített információk szerint a focikapuval ütközött a gyermek, és utána lett rosszul. A kihívott mentők is balesetre készültek, ám ennél komolyabb volt a baj. A TV2 csatorna szerint a szülők nekik azt nyilatkozták, Abigélnek veleszületett szívrendellenessége volt. Nyilván a csatorna információja sem tartozik a hivatalos állítások közé.

Hosszas újraélesztési kísérlet ellenére sem lehetett megmenteni

,Hogy ezekből mi okozhatta a tragédiát, azt egyelőre nem tudjuk, de az tény, hogy a testnevelő tanár megkezdte az újraélesztést, majd újabb mentő, később helikopter is érkezett, de hiába volt minden igyekezet, a kislányt már nem tudták megmenteni. Ahogy az is tény, hogy a rendőrség kiadott egy közleményt, melyben ez áll:

– A rendőrségre 2021. október 12-én 15 óra 24 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Móron, a Kodály Zoltán utcai oktatási intézményben egy 8 éves diák egy tanórán kívüli sportfoglalkozás során rosszul lett és életét vesztette. A halálesettel összefüggésben idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, az eset körülményeit a Móri Rendőrkapitányság általános közigazgatási rendtartás keretén belül vizsgálja.

Lapunk a Dr. Zimmermann Ágoston Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vezetőjét kereste meg, hogy hiteles információkhoz jusson. Walczer Gábor igazgató a következő választ adta megkeresésünkre:

– A rendőrség jelenleg közigazgatási eljárásban vizsgálja az esetet, ezért nem áll módunkban a rendőrségi közleménynél több információt közölni. Az iskola diákjait és tantestületét megrendítette az eset, és az intézmény közösségi oldalán is megemlékeztek Abigél tragédiájáról. Hogy hogyan érintette ez a családot, azt elképzelni sem lehet.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/8-eves-diak-vesztette-eletet-egy-tanoran-kivuli-sportfoglalkozason-moron-5362388/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!