Frissen Fejérből

2021.10.12. 19:40

Börtönre ítélné az ügyészség a veszprémi porcelánszobrot megrongáló sárkeresztúri fiatalt

Kétrendbeli rongálás és garázdaság miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron a belváros egyik körforgalmában álló, herendi porcelánból készült életfa szobrot összetörte.

Veszprém Megyei Főügyészség

Fotós: Pesthy Márton / Napló

A vádirat szerint a 22 éves férfi 2020. augusztus 12-én hajnalban kővel dobálni kezdte a porcelánból készült köztéri szobrot, melynek következtében annak világítást rejtő több stilizált gyümölcse is összetört. A férfi ekkor futva távozott a helyszínről, ám rövidesen visszatért és újból dobálni kezdte a szobrot, mellyel a herendi manufaktúra tulajdonát képező alkotásban közel 1,7 millió forintos kárt okozott – írja a veol.hu.

A vádirat szerint a férfi pár nappal korábban, Székesfehérváron is hasonló módszerrel követett el rongálást, amikor kövekkel és üvegpalackkal dobálta meg a Székesfehérvári Törvényszék ablakát, amely betörött, s ezzel mintegy 58 000 forint kár keletkezett.

Az ügyészség a nyomozás ideje alatt hosszabb ideig letartóztatásban volt férfival szemben börtönbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Előzmény:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/sarkereszturi-ferfi-rongalta-meg-a-herendi-eletfat-veszprem-4209218/

Frissen Fejérből

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában