Frissen Fejérből

2021.10.26. 09:07

A rendőrség kampány keretében hívja fel a figyelmünket a biztonságos közlekedésre

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az országos kampányhoz csatlakozva a látás és a láthatóság jelentőségére hívja fel a közlekedők figyelmét.

police.hu

Fotó: police.hu

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság 2021. október 25. és december 10. között ismételten meghirdette a „Látni és látszani” közlekedésbiztonsági kampányt. A kezdeményezés célja a balesetek megelőzése, és hogy felhívja a figyelmet arra, mekkora jelentősége van a közúti közlekedési balesetek megelőzésében az éles látásnak és a láthatóságnak – írja a police.hu.

A közlekedésben kiemelten fontos a járművek megfelelő műszaki állapota, valamint az őszi-téli időszakban a korai besötétedés és az időjárás okozta romló látási viszonyok között a gyalogosok, kerékpárosok esetében a láthatósági mellény viselése.

Fotó: police.hu

A program során kiemelt szerepet kap a gépjárművek világító- és fényjelző berendezéseinek, gumiabroncsainak, szélvédőjének megfelelő állapotának ellenőrzése, továbbá egyéb műszaki állapotfelmérés.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki teheti, vegyen részt az akcióban, használja ki a biztonságát szolgáló díjmentes lehetőségeket. Vizsgáltassa át járművét, ellenőriztesse látását, és fogadja meg a szakemberek tanácsait!

A kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információkat a www.latnieslatszani.hu, valamint a www.police.hu weboldalakon találhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában