Frissen Fejérből

2021.10.14. 18:43

17 szírt zsúfolt egy teherautóba, elrendelték az M6-oson elfogott embercsempész letartóztatását

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 17 szír állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított és társa 2021. augusztus 14-ét megelőzően megállapodtak abban, hogy Magyarország területére illegálisan belépő személyeknek ellenszolgáltatás fejében segítséget nyújtanak Ausztriába való eljutásukhoz. A gyanúsított társa az általa vezetett tehergépjárműbe felvette az országba illegálisan érkező 17 szír személyt, akik Ausztriába történő eljuttatásukért fejenként 4.000 eurót fizettek. A migránsok a tehergépjármű 10,7 m³-es rakterébe beszálltak, azonban az személyszállításra alkalmatlan volt, 0,62 m³-nyi terület jutott egy főre. A szellőzés nem volt biztosított, a járműbe levegő úgy jutott be, hogy a szállított személyek a gumiszigetelést az ajtóból kitépték.

A hőmérséklet lényegesen meghaladta a 30 C° fokot. A gyanúsított egy személygépkocsival haladt a társa által vezetett tehergépjárművel együtt. A rendőrök 2021. augusztus 14-én az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényében a tehergépjárművet és vezetőjét ellenőrzés alá vonták, így a cselekményt leleplezték. A gyanúsított büntetett előéletű, a bíróság korábban már hasonló bűncselekmény miatt elítélte. Alaposan feltehető, hogy a büntetőeljárásban a terhelt elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne, továbbá fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást megnehezítené vagy meghiúsítaná. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Frissen Fejérből

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában