Frissen Fejérből

2021.09.14. 08:52

Tolatás közben ütötte el a gyalogost, majd elhajtott a helyszínről egy férfi Gárdonyban

Egy gárdonyi áruház parkolójában tolatást végző sofőr elütött egy gyalogost, aki ennek következtében megsérült.

police.hu

Fotó: police.hu

A helyszínt elhagyó járművezetőt az egyenruhások rövid időn belül azonosították és lakóhelyén elfogták. A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be az ügy vizsgálatát.

Fotó: police.hu

Egy tehergépkocsi vezetője 2020. szeptember 20-án 16 óra 18 perc körül egy gárdonyi áruház parkolójában hátramenetet végzett. Haladása során a jármű hátsó részével egy bevásárlókocsi oldalának ütközött, majd azzal egy járókelőt szabályosan parkoló személygépkocsi oldalához szorított. A gyalogos kiáltására a szabálytalan sofőr kiszállt a járműből, érdeklődött a sérült személy állapotáról, majd a autójába visszaszállt, és adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről. Ezután az elkövető nem tért vissza a baleset helyére, és segítséget sem hívott. A baleset során a gyalogos könnyű sérüléseket szenvedett.

Fotó: police.hu

A kiérkező rendőrök azonnal megkezdték a helyszíni szemlét és az elkövető azonosítását, melynek eredményeként három órán belül elfogták a baleset feltételezett okozóját, egy 58 éves helyi lakost. A férfit előállították a rendőrkapitányságra, majd – mivel felmerült az ittas járművezetés gyanúja – mintavétel céljából az orvosi ügyeletre is. Az igazságügyi szakértői vizsgálat eredménye igazolta a sofőr ittasságát a baleset idején, ezért őt a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A gárdonyi rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban az ügyészségnek átadták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!