Frissen Fejérből

2021.09.25. 15:40

Seregélyesi kastélytető: vádat emeltek a több milliós kárt okozók ellen

Tavaly írtunk arról az esetről, miszerint a településen található, egykor milliárdokat érő kastélyszálló épületének tetejéről milliós értékben lelopták a rézelemeket.

Déri Brenda

Helyszínelés tavaly a seregélyesi kastélynál. Kifosztották a tolvajok az épületet, vitték a tetejét is Fotó: archív (FMRFK)

Fotó: NAGY NORBERT

Kapva kaptak a tolvajok a koronavírus-járvány betörésével bevezetett kijárási tilalmon: többször is visszatértek a seregélyesi kastélyhoz, több száz négyzetméteren lelopták a tetőről a vörösréz bádogozást, bentről pedig csillárokat és egyéb berendezési tárgyakat vittek el. A vádirat szerint az első alkalom során a három vádlott, 2020. április 19-én mintegy 95 négyzetméternyi rézlemezt lopott el. Majd két nappal később visszatértek a helyszínre a negyedik vádlott kocsijával, és lefeszítettek a tetőszerkezetről további 50 négyzetméternyi rézlemezt. Ezt követően a lemezeket egy MÉH-telepen értékesítették, és összesen 900 ezer forintnak megfelelő összeget kaptak értük.

Helyszínelés tavaly a seregélyesi kastélynál. Kifosztották a tolvajok az épületet, vitték a tetejét is Fotó: archív (FMRFK)

Megkerestük Jászberényiné Király Teodórát, a Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét, arról érdeklődve, jelenleg hol tart az eljárás az ügyben. Elmondta, hogy a Székesfehérvári Járási Ügyészség folytatólagosan megvalósított, nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt 2021. július 16-án vádat emelt azzal a négy férfival szemben, akik közel 150 négyzeméternyi, 2,7 millió forint értékű rézlemezt loptak el a kastély tetőszerkezetéről. Az ügyészség vádiratában a terheltek egyikével szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint közügyektől eltiltást, míg három vádlott vonatkozásában végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást indítványozott. kastélytető

Kapcsolódó:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-seregelyesi-kastely-tulajdonjoga-a-sturnuse-de-a-muemleki-epulet-ertekes-nemzeti-vagyon-is-3964398/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/het-embert-tartoztattak-le-a-seregelyesi-kastelyteto-ellopasa-es-tovabbertekesitese-miatt-a-rendorok-4016364/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!