Frissen Fejérből

2021.09.21. 20:00

Nőtt a balesetek száma Fejér megyében

Harmadik helyen áll Fejér a balesetveszélyes megyék csoportjában. Az idei év második negyedévében jóval több baleset történt, mint az előző évben ugyanekkor – derül ki a KSH – Központi Statisztikai Hivatal – adatbázisából. Ezt a statisztikai adatot támasztja sajnos alá a múlt vasárnapi Dunaújvárosban történt közúti baleset, melyben életét vesztette két fiatal.

Déri Brenda

Szörnyű tragédia Dunaújvárosban, a gépkocsi a villanyoszlopnak csapódott

Fotó: police.hu

A kiugróan magas szám annak is köszönhető, hogy míg a tavalyi év során ez az időszak a korlátozásoktól volt hangos, addig idén már folyamatos enyhítések és feloldások voltak ebben az időszakban. 2019-ben, még a járványhelyzet előtt azonban hasonló adatok születtek a balesetek tekintetében, mint az idei évre vonatkozóan, amely során összesen 3736 személysérüléses baleset történt ebben az időintervallumban, ami 19%-kal volt több, mint egy évvel korábban. Lényegesen kiugróbb adat a halálos kimenetelű balesetek száma, ami 46%-kal nőtt 2020 második negyedévéhez képest. Emellett 23%-kal megemelkedett a könnyű sérüléses esetek száma és 7,8%-kal a súlyosaké. Sajnos a közúti közlekedési baleseteket érintő adatok sem kecsegtettek túl sok jóval, ugyanis 40%-kal többen vesztették életüket a tavalyi évhez képest. A balesetek nagy többsége a járművezetők hibájából következett be, ezen belül a legfőbb ok továbbra is a sebességhatár betartásának áthágása, mely 31%-ban fordult elő. 334 balesetet ittas vezetés miatt okoztak, de ez a szám már kedvezőbb volt 2020-nál, 8,2%-kal kevesebbszer fordult elő.

Szörnyű tragédia Dunaújvárosban, a gépkocsi a villanyoszlopnak csapódott
Fotó: police.hu

Ugyanez nem mondható el az autópályákat illetően, itt 62%-kal több, azaz 110 baleset történt. E tekintetben a halálos kimenetelűek csökkentek, míg a súlyos sérüléssel járó balesetek sajnálatos módon nőttek.

A 100 kilométernél hosszabb autópályákat vizsgálva, a legtöbb baleset az M1-esen történt, a legkevesebb pedig az M6-oson.

Megyei viszonylatban Komárom-Esztergom és Pest megye után Fejérben volt a legtöbb baleset. A statisztikákat támasztja alá a legutóbbi tragikus végkimenetelű közúti közlekedési baleset, mely a megyében vasárnap késő este 22 óra 30 perc körül történt, ennek során egy személygépkocsi az úttestről lesodoródott, majd villanyoszlopnak csapódott, és kettészakadt Dunaújvárosban, a Papírgyári úton. A gépjárműben öten ültek, ketten életüket vesztették, hárman sérüléseket szenvedtek. A szörnyű eset két 28 éves dunaföldvári lakos életét követelte, akik egy párt alkottak, és a Ripost értesülései szerint a nő ikrekkel volt várandós. A tragédia helyszínén egyre több mécsest gyújtanak a helyiek.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/halalos-baleset-dunaujvarosban-ketteszakadt-az-auto-miutan-oszlopnak-csapodott-5291063/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!